Where Clay Meets Tech

PuttyLabs - Where Clay Meets Tech

Linkblog

Miért a gyurma?

2010.01.08. 17:01 | anarki | Szólj hozzá!

Kész, ennyi volt. A technika végleg eltávolodott az embertől. Régen még volt közünk a technikához, egy kereket például bárki le tudott gyártani, de egy egyszerű gép, emelő vagy csiga is könnyen előállítható házilag. És még tíz évvel ezelőtt sem kellett atomtudósnak lenni ahhoz, hogy az ember szétkapjon egy tévét, megbuherálja a kenyérpirítót, megpatkolja a biztosítékot, ilyesmi. Na, ennek a korszaknak lett mostanra végleg vége. Tessenek megpróbálni házilag összerakni egy Snapdragon processzort, vagy akár csak egy Atomot! Ugye, hogy nem megy?

Enter Gyurma.

A Gyurma révén mindannyian közelebb kerülhetünk a valósághoz. Kezünkbe vehetjük, kedvünkre alakíthatjuk, egészen bennsőséges viszonyba kerülhetünk vele. Íme egy egyszerű példa: tudják önök, milyen messze van a Naprendszertől az elsőnek felfedezett exobolygó, a 2M 1207B? Több mint 200 fényévnyire! De ha elkészítik gyurmából, amihez nem kell más, mint gyurma, meg kéz, rögtön ott tárolhatják maguk mellett, és bármikor meg is simogathatják, ha akarják. Egy exobolygót!

A PuttyLabs természetesen nemcsak a tudomány és technika távoli és megközelíthetetlen jelenségeivel, találmányaival foglalkozik, bár egyelőre ez a fókusz. További terveink között szerepel az olyan absztrakt fogalmak legyurmázása, mint az internet, a Zöld Gondolat, a hazafiság vagy a kormány aktuális gazdaságpolitikája, esetleg a napi hírek illusztrációja gyurma által: képzeljék el gyurmába fogalmazva azt, hogy Hármat kölykedzett az ausztrál rozmár, vagy hogy Baltával támadt osztálytársára, túlélte, satöbbi satöbbi.

Vegyenek részt önök is a nagy kalandban, küldjék be aktuális gyurmaalkotásukat, amelyet itt közlünk, ha arra érdemes. A legjobb, ha hírhez, eseményhez kapcsolódik. Kézügyesség nem kell, nekünk sincs, az gondolom, látszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://puttylabs.blog.hu/api/trackback/id/tr761657159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása